Teknologi har gjort langt de fleste ting i vores dagligdag meget nemmere. Også på lånemarkedet er alting blevet meget ligetil. Heldigvis er det blevet noget lettere at bekræfte folks identitet og højne sikkerheden, efter NemID blev anerkendt som hvermandseje.

Nu kan du nemlig underskrive din låneaftale med din digitale signatur. Læs alt om online lån med NemID i denne artikel.

Lån med NemID er nemt og ligetil

Lån kan nemt forbindes med bureaukrati, masser af papirarbejde og lange venteperioder. Sådan kan det helt sikkert også være for nogen. Men i dag kan det faktisk også klares ganske nemt og ligetil, hvis du bare låner pengene det rigtige sted og har et NemID som alle andre.

For med NemID kan udbyderne forkorte låneprocessen markant. Alles NemID er knyttet til en enkelt person, og kan derfor ses lidt som et elektronisk fingeraftryk. Altså et digitalt id, der ikke kan herske tvivl om, hvem tilhører.

Online lån med NemIDDet gør at udbyderne hurtigt og nemt kan bekræfte, at det i virkeligheden er dig, der vil have et lån. Samtidig behøver der ikke sendes breve frem og tilbage.

Der er også store fordele for dig ved, at du kun skal logge ind med dit NemID for at skrive under på en låneaftale. Du behøver ikke dokumentere din person med kørekort, pas eller anden id, fordi NemID er tilknyttet til dit personnummer og derfor specifikt til dig.

Du kan søge online lån med NemID via Danlaan.dk.

Underskriv sikkert og hurtigt med NemID signaturen

Et lån med NemID fungerer reelt ligesom alle andre lån. Først skal du sætte dig ind i, hvilke udbydere der kan tilbyde dig de forhold, som du har brug for. Derefter skal du i gang med at ansøge hos de forskellige udbydere. Husk altid at ansøge hos flere, så du kan indhente så mange tilbud som muligt. Eneste forskel er godkendelsesprocessen er langt hurtigere og ligetil for begge parter.

Når du har fået tilsendt forskellige tilbud, kan du gå i gang med at sammenligne dem, så du kan udvælge det bedste lån for dig, og det er her NemID kommer ind i billedet. I stedet for at printe kontrakten ud, underskrive den og sende den retur til långiveren, kan du i stedet bare logge ind med dit personlige brugernavn og kode og derefter taste den lille talkode, der står på dit NemID.

Det gør processen let og hurtig, fordi du slipper for at skulle sende låneaftalen frem og tilbage mellem dig og din udbyder. Men det er også en meget sikker måde at underskrive et lån på, da en potentiel svindler skal have fat i både dit brugernavn og kode, samt det lille grå kort med talkoderne. Noget der er tæt på umuligt, medmindre du selv har videregivet det.

Alt i alt har den digitale signatur bidraget til en hurtigere og mere sikker proces, til fordel for begge parter. Det er derfor nærmest alle udbydere online, nu har integreret det som en del af deres ansøgningsproces.