Hvem drømmer ikke om at eje en fed veteranbil? Det gør de fleste mænd, for disse biler har bare en særlig forhistorie og sjæl, du ikke kan købe for penge. Der kan ligge mange årsager bag passionen for veteranbiler.

Få overblik over dine muligheder for at låne penge til køb af veteranbil. Vi gør det enkelt at sammenligne online banker, så du kan finde den laveste rente.

Finansiering af veteranbil

Sammenlign banker og ansøg helt uforpligtende.

Finansiering af veteranbilen kan overordnet set ske hos din bank eller online låneudbydere. Vi er vant til at have bilforhandleren som det tredje led, men der gælder ikke samme muligheder i den sammenhæng. Typisk vil du jo købe veteranbilen på brugtmarkedet af private eller firmaer, der ikke har professionelle finansieringsløsninger tilknyttet.

I banken vil de helt sikkert have det fornødne lånebeløb som bilen koster, men det er din økonomi og deres mening, der afgører dine muligheder. Udover at din privatøkonomi skal være sund, skal banken føle at formålet bag lånet er fornuftigt. Hvilken så leder tilbage til hvilken model du overvejer at købe.

Hos udbyderne på nettet er det langt nemmere og hurtigere at låne penge til ny veteranbil. De blander sig aldrig i formålet og så længe din indtægt er tilfredsstillende, vil du hurtigt modtage lånetilbud retur. Dem kan du så sammenligne med hinanden og ofte underskrive via NemID. Online afhænger dine muligheder og udvalg af, dit valgte lånebeløb, men der er generelt flere gode online banker at vælge imellem.

Det er særligt følgende forskelle mellem banken og Internet udbyderne som du bør kende til:

  • Banken vil ofte tilbyde dig de laveste omkostninger.
  • Online udbyderne er nemmere og hurtigere at ansøge hos.
  • Det er langt nemmere at blive godkendt på nettet.
  • Banken har ingen øvre beløbsgrænse – online kan du søge op til 500.000 kr.

Der er kort sagt fordele og ulemper ved begge finansieringskilder, men begge kan med fordel anvendes, da de færreste veteranbiler koster mere end 500.000 kroner. I hvert fald ikke dem du finder på Guloggratis, Bilbasen og DBA. Mere om priser i næste afsnit.

Priser

Ét vigtigt element når du skal låne penge er, dels at kende dit eksakte pengebehov og dels at vide jo mere du behøver, desto sværere er det at blive godkendt. Der er altså stor forskel på at søge om 50.000 eller 150.000 kroner. Så du bør være realistisk, når du søger penge.

Et kig på førende platforme online viser, at prisniveauet svinger ekstremt meget. Du kan få modeller til kun 10-20.000 kroner, mens de mere attraktive hurtigt koster over 100.000 kr. Det siger alt om det brede spænd, der reelt går fra 15.000 til 140.000 kroner.

Vores anbefaling er derfor, at du finder den foretrukne model og dens pris. Du kan herefter nemt beregne dit pengebehov. Herefter kan du hurtigt begynde at ansøge om dette online og via banken. Det skader ikke at afsøge begge muligheder.

Ved du allerede præcis hvilket beløb du mangler, er det bare om at få udfyldt låneansøgninger med det samme. Så kan du hurtigt være godt kørende i den nye veteranbil.

Sådan finder du det billigste lån

Der er hvert år mange tusinde danskere der tager et lån online og alle med behovet for så lave kreditomkostninger som muligt. Det kommer nemlig ikke af sig selv, men kræver at du gør dit forarbejde ordentligt og ansøger hos flere udbydere. Vi har 2 meget vigtigt råd du bør tage med dig, hvis du vil finde det billigste lån.

Råd 1: Søg hos flere udbydere

Det er altid individuelt hvilke lånemuligheder og renter du bliver mødt med som forbruger. I bund og grund kan du derfor ikke bruge diverse toplister eller ranglister over billigste firmaer. Det behøves jo ikke være tilfældet for dig.

Den eneste metode til at finde et billigt lån online, er ved at søge hos flere firmaer, der matcher dine behov. Husk på at det er fuldstændig uforpligtende og gratis at gøre. Du risikerer ingenting, udover muligheden for at finde den laveste ÅOP.

Råd 2: Sammenlign tilbuddenes ÅOP

Når du forhåbentlig har ansøgt hos 2-3 udbydere, vil flere af dem vende tilbage med et lånetilbud. I mange tilfælde. Det er endnu en grund til at søge hos flere firmaer. Du forbedrer chancerne for godkendelse og reelt modtage tilbud retur.

Mange danskere har meget fokus på rente, hvilket i høj grad skyldes uvidenhed. Fokuser i stedet på lånets ÅOP, da det er et udtryk for de samlede omkostninger.

Der er nemlig mange finansielle løsninger online med høje stiftelsesomkostninger, som du ikke må glemme. Det billigste lån på nettet er altså det med lavest ÅOP og IKKE nødvendigvis laveste rente.

Den individuelle kreditvurdering

Det er desværre ikke ligeså nemt at finde den laveste rente eller udbyder, som når du skal købe ny computer eller parfume online. Her kan du enkelt sammenligne priser via fx. Pricerunner og derved finde den billigste webshop.

I lånemæssige sammenhænge bliver der foretaget en individuel kreditvurdering, der kræver du skal søge og indhente tilbud, inden du kan drage nogle endelige konklusioner. Før det, kan du ikke sige hvilket tilbud der har den laveste ÅOP.

Det er ganske vist en smule mere omstændigt og langhåret, men det gør måske ikke så meget. Det er trods alt en stor og vigtig økonomisk beslutning, at søge om fx. 25.000 eller 50.000 kroner.

Vi håber du kan bruge vores råd. De vil i hvert fald kunne spare dig mange penge.