Online lån som 18 og 19-årig

Er du endnu ikke fyldt 20 år, kan det godt være vanskeligt at låne penge. Som 18 og 19-årig er mange udbydere nemlig skeptiske med at udlåne og det kan betyde, at du vil have vanskeligt ved at finde nogen.

Mange firmaer ønsker ikke at låne ud til personer, der endnu ikke er fyldt 20 år. Der er dog få muligheder for at optage lån som 18 eller 19 årig. Mere om det på denne side.

Mulighederne er mere begrænsende

Først og fremmest skal du nok gøre dig klart, at du ikke vil kunne låne store beløb som 18-årig. Det skyldes, at lånefirmaerne i højere grad tvivler på din kreditværdig og så har unge mindre livs- og erhvervserfaring.

Når det er sagt, så kan du faktisk selv gøre noget for, at det er mere sandsynligt du bliver godkendt. Du kan sørge for at have en fast indtægt i form af et job. Det øger sandsynligheden for, at du kan betale den månedlige ydelse, og det er noget, udbyderne kan lide.

Dernæst må du ikke stå i RKI, for så vil firmaet tænke, at du er en dårlig betaler. Til sidst kan du også være i uddannelse – det giver ikke nødvendigvis mange penge til at afbetale på lånet nu og her, men i det lange løb viser det, at du kommer til at tjene penge, når du er færdig med uddannelse.

Hvis det kan virke lidt for uoverskueligt at klare hverdagens opgaver med kun en SU på lommen, kan du overveje, om du skal have et lån. Med et lån letter du let af presset på en økonomi, du har været vant til, at dine forældre havde styr på. Og du kan godt låne, selv om du kun er 18 år gammel.

Du skal dog være klar over, at dine muligheder er en smule mere begrænsede, end hvis dine forældre ville tage et lån. Ikke alle udbydere tilbyder lån til 18-årige, men kræver at deres kunder skal være 20 eller 23 år gamle. Her er en række af de udbydere kan hjælpe dig som 18 -eller 19 årig:

  • Santander Consumer Bank
  • Lånio
  • LånLet
  • Robotlån
  • Anna Finans

I banken er alderskravet dog kun 18 år, men der er mange andre faktorer, der kan spille ind. Her kan deres kreditvurdering være strengere, hvilket betyder at du kan ansøge, men bare bliver afvist.

Mange firmaer har alderskrav på 20 år

Det er mere reglen end undtagelsen, at de online lånefirmaer har en nedre aldersgrænse på 20 år. Det skyldes altså, at firmaerne tvivler på, om du vil være i stand til at betale pengene tilbage i en alder af 18 år. Bankerne vil næsten helt sikkert ikke låne dig penge som 18-årig, så derfor er det på nettet, at du skal satse på at kunne få pengene.

Sørg for at finde dig et arbejde, hold dig ude af RKI eller søg ind på en uddannelse, så du fremstår mere attraktiv for de online lånefirmaer. Det vil ligeledes bidrage til en sundere privatøkonomi fremadrettet.

Der er ingen tvivl om din alder har betydning, specielt som teenager, men du kan alligevel gøre en del selv.

Få overblikket online, hvis banken siger nej

Bankerne vil helt sikkert kræve at få indblik i din økonomi, inden de siger ja til at låne dig penge. Og det kan sagtens være, du får afslag, hvis du ikke har en opsparing, der kan agere som sikkerhed for banken, når du skal betale pengene tilbage. Derfor er det vigtigt at være klar over dine alternative muligheder.

På internettet kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke steder der tilbyder lån til 18 årige, hvis banken skulle afvise din ansøgning. Der findes et par lånefirmaer, hvor du faktisk kan søge ret mange penge, selv om du ikke er mere end 18. For eksempel kan du hos Lånio og Anna Finans søge om henholdsvis 300.000 og 75.000 kroner, så de kan hjælpe de fleste unge.

SU-lån altid en mulighed

Det bedste lån – ud over et fra dine forældre – er et SU-lån. For unge er det helt ideelt, da du kan få det til meget lave renter, og du behøver ikke tænke på at betale det tilbage, før du er færdig med din uddannelse og forhåbentlig har fået et fast job, der indbringer en anelse mere, end hvad du har levet for i ungdomsårene.

Som navnet lægger op til, skal du være på SU, hvis du skal tage et SU-lån. Det fungerer som en ekstra indkomst hver måned, som kan være helt op til 3.040 kroner oven i den SU, du i forvejen får. Det er altså et rigtig fint supplement, når du skal have råd til husleje, mad og forhåbentlig også en bytur en gang imellem.