Du kan nemt beregne lånets omkostninger online, ved brug af forskellige tjenester. Det er vigtigt at kende til de centrale nøgletal og vide hvad du går ind til. Dels hvilken ÅOP du får tilbudt, hvad du skal betale i månedlig ydelse og dels hvad dine samlede kreditomkostninger bliver.

Uden at kende til disse forhold, er det kort sagt umuligt at tage en velinformeret beslutning. Umuligt at vide hvilket lånetilbud og hvilken udbyder du skal vælge. Få et godt indblik i hvor og hvordan du kan beregne lån omkostninger online. 

Sådan beregner du låneomkostninger

Hvis du fx. søger et lån på 60000 kroner online, vil det være naturligt at gøre en indsats for at finde den billigste udbyder. Men det bør du faktisk gøre, uanset om du søger få eller mange penge. Ofte kender du til dit ønskede lånebeløb, hvor løbetiden er den ubekendte i ansøgningsprocessen.

Når du indhenter tilbud, kan du justere løbetiden, så du opnår en passende månedlig ydelse. Når du skal beregne dine låneomkostninger og nøgletal, er det med en antagelse om at du allerede har indhentet flere lånetilbud. Hvis ikke, skal du i gang som det første.

Efter du har tilbud foran dig, vil du have en lang række oplysninger, men de bliver ikke altid præsenteret så “spiseligt”. Det er her hvor beregningen kan være af stor værdi. For det er afgørende du ved, hvilken ydelse, ÅOP og samlede omkostninger  du pålægger dig selv. Det kan du beregne, når du har følgende informationer.

Oplysninger du skal bruge:

  • Lånebeløb
  • Rente
  • Løbetid
  • Startgebyr

Herefter er det blot at indtaste disse tal i én af nettets mange låneberegnere, hvorefter du får en komplet oversigt med informationer og nøgletal.

Her kan du beregne nøgletal

Hvor kan du så beregne diverse nøgletal? Der findes som nævnt mange beregnere du kan vælge imellem, men ved forbrugslån online, kan vi anbefale Laaneberegner.nu. Den er simpelt at bruge og du får et godt overblik.

Indtast de 4 nævnte oplysninger og så får du en komplet beregning tilbage. Den kan give dig det fulde overblik, som hjælper dig med at træffe den korrekte beslutning. Det er en stor og vigtig beslutning, at optage stor gæld, hvorfor det bør gøres med omtanke.

Du er aldrig forpligtet til at takke JA og du har sjældent en tidsfrist, så der er grund til at føle sig presset. Tag den tid du behøver og vær sikker i din sag, inden du underskriver en aftale.

Gå efter den laveste rente

Der er ingen tvivl om at du bør gå efter den laveste rente og selvom det kan lyde banalt, kræver det faktisk en del forarbejde. Desto mere du sætter dig ind i markedet og desto mere grundig du er, jo bedre er dine forudsætninger for at opnå en lavere rente.

Hvis du ikke helt ved, hvordan du griber processen an, har Pengemagasinet skrevet om hvordan du finder et lån med lav rente. Det er uden tvivl tiden værd, selvom det måske tager 30-40 minutter mere af din tid.