Hvordan ser mulighederne ud for at optage forbrugslån til efterlønnere? Det hjælper vi dig med at få styr på her, så du er bedre stillet, når du skal ansøge om et lån på efterløn. Du kan også få information om, hvor vidt du egentlig kan få efterløn.
Lån penge på efterløn
Du kan optage et forbrugslån til efterlønnere online, hvor flere udbydere kun stiller få krav. Du har derved gode muligheder, så længe du søger de rette steder.
Her kan du ansøge gratis og uforpligtende, for at se hvad de kan tilbyde dig.
Få krav du skal opfylde
Særligt når du søger mindre pengebeløb, skal du blot opfylde få standardkrav. De kræver at du er bosat i Danmark, og at du ikke er registreret i RKI. Nogle udbydere stiller krav til, at du skal have et fast arbejde, og det kan man per definition ikke leve op til som efterlønsmodtager. Udbyderne i oversigten har ikke krav om fast arbejde.
Når det gælder de mindre beløb, så har du flere muligheder for at optage forbrugslån til efterlønnere. Hos flere firmaer er der nemlig ingen faste krav til arbejde eller indtægt, og du kan låne op til 150.000 kr. flere steder. Du bør fortsat huske at indhente flere tilbud, så du finder den billigste løsning. For der kan være væsentlige forskelle i udbydernes renter og kreditomkostninger.
Hvem kan få efterløn?
Du skal opfylde en række kriterier for, at du kan modtage efterløn. Er du i tvivl, så har vi listet punkterne her:
- Du skal have nået efterlønsalderen. Denne forhøjes gradvist til 62 år fra 2014-2017.
- Du skal være medlem af en a-kasse.
- Du skal være berettiget til dagpenge, hvilket bl.a. vil sige, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du må altså ikke være syg. Desuden skal du have arbejdet mindst 52 uger inden for de sidste tre år.
- Du skal have betalt efterlønsbidrag i 30 år og senest være startet med betalingerne på din 30 års fødselsdag.
- Du skal indberette værdien af dine pensioner til din a-kasse.
- Du skal være bosat i Danmark, på Færøerne eller Grønland, eller i et andet EU-/EØS-land.
Opfylder du disse krav, så kan du modtage efterløn indtil den måned, hvor du når folkepensionsalderen. Både din efterløns- og folkepensionsalder vil afhænge af, hvornår du er født, fordi begge aldre øges gradvist.
Din udbetalte sats vil afhænge af mange forskellige faktorer, så man kan ikke fastsætte et fast beløb for, hvad du vil modtage på efterløn. Du kan lave en vejledende beregning af din sats på: www.borger.dk.
Læg altid et budget, inden du søger
Der er meget stor forskel på, hvordan økonomien hos en efterlønsmodtager ser ud. Nogle har sparet mange penge op gennem årene, mens andre står i en mere presset situation. Det er nok særligt den sidstnævnte gruppe, som overvejer at optage forbrugslån til efterlønnere. Du skal være opmærksom på, at det koster penge at låne penge. Derfor er det en rigtig god idé altid at lægge et realistisk budget, inden du ansøger om et lån.
På den måde kan du både afgøre, hvor meget du har behov for at låne, og hvor stor en del af det, du selv kan betale ud af egen lomme. Samtidig kan du bedre lægge en afbetalingsplan ved at se, hvor meget du har råd til at afbetale på lånet hver måned. Jo hurtigere du kan afbetale det, jo hurtigere bliver du kvit gælden, og jo billigere bliver det for dig.