Sådan optager du forbrugslån – Trin for trin guide

Det er i dag blevet utrolig simpelt og hurtigt at optage et online forbrugslån. Har du ikke prøvet det før, så får du her en guide til, hvordan du gør det i løbet af bare én dag. Vi giver dig samtidig råd og vejledning til, hvordan du finder den billigste og bedste løsning for lige netop dig.

Sådan optager du et forbrugslån

For nemhedens skyld har vi inddelt processen i trin, så du hurtigt kan få overblik over, hvordan du kan optage et online forbrugslån:

  1. Læg et budget. Først og fremmest skal du vide, hvor meget du vil låne, og hvor meget du har råd til at afbetale hver måned. Det finder du ud af ved at lægge et realistisk budget for din finansiering. På den måde er du bedre stillet, når du skal optage et online forbrugslån.
  2. Find de relevante selskaber for dig. Her kan du med fordel bruge vores oversigter her på siden, hvor du hurtigt får overblik over de forskellige udbydere. Find et par stykker, som både dækker dine behov, og hvor du kan leve op til ansøgningskriterierne. Du kan med fordel søge hos dem, der ud fra eksemplerne tilbyder den laveste rente.
  3. Indsend mindst 2-3 ansøgninger. Du søger via oversigten eller direkte på udbyderens hjemmeside. Her skal du udfylde et skema med information om dig selv, dit ønskede lån og din økonomi. Det tager kun få minutter af din tid, og det er selvfølgelig helt gratis og uforpligtende. Du bør altid søge hos flere forskellige for at kunne sammenligne dine tilbud.
  4. Sammenlign de forskellige tilbud. Du modtager oftest svar fra udbyderen samme dag. Her får du (hvis du er blevet godkendt) en låneaftale, som indeholder alle nødvendige informationer. Det er nemmest at se på ÅOP, når du skal sammenligne dine tilbud. Denne inkluderer nemlig alle renter, gebyrer og omkostninger. Tilbudet med den laveste ÅOP vil således være det billigste forbrugslån for dig.
  5. Godkend dit forbrugslån online. Når du har valgt det bedste og billigste tilbud, så godkender og underskriver du aftalen online med dit NemID. Således er alt papirarbejdet på plads, og hos langt de fleste kan du forvente at have pengene på kontoen inden for 1-2 hverdage.

Brug pengene som du vil

En af de helt store fordel ved at optage et online forbrugslån er, at du som forbruger får enormt stor frihed og fleksibilitet. I banken vil du normalt skulle præsentere et budget og en plan for den investering, du låner til. Med et online forbrugslån skal du derimod ikke angive, hvad formålet med pengene er.

Når først aftalen er blevet godkendt, så kan du frit vælge, hvad du vil bruge pengene på. Det kan være en rejse, bil, bolig, møbler, ubetalte regninger eller noget helt andet.

Du får stor fleksibilitet

Når du skal optage et online forbrugslån, så kan du selv sammensætte dit lån med ønsket beløb og afbetalingstid. Du kan vælge beløb mellem 5.000 og 400.000 kr, og du bestemmer selv, hvor hurtigt det skal afbetales. Her er det vigtigt at have et budget for at se, hvad du har råd til.

Det vil oftest være en fordel at vælge en så kort løbetid som mulig, men samtidig vil du undgå ikke at kunne tilbagebetale det aftalte beløb hver måned. Så risikerer du nemlig dårlig gæld og registrering i RKI. Derfor handler det om at finde den gyldne balance, som fungerer bedst for dig.