Du har helt sikkert lånt 50 kroner til en pizza fra en af dine venner, eller fået mor og far til at finansiere sommerferien til Sydfrankrig med kæresten. Det er meget normalt at låne penge af sine bekendte, men nu er det også begyndt at blive mere almindeligt at søge penge fra “fremmede”, som ikke er tilknyttet et lånefirma eller en bank.

Ved de nye koncepter kan du låne pengene af privatpersoner, typisk investorer, der er en del af formidlingstjenester som Udenombanken og Lendino.

Lån af privatpersoner

– Nye koncepter vinder frem

Verden udvikler sig i rivende hast, og der dukker hele tiden nye teknologier, metoder og koncepter frem. Også inden for lånebranchen er der sket en stor udvikling. I dag findes der utallige firmaer, der kan finansiere dine drømme i løbet af få timer.

Seneste er der kommet flere innovative koncepter på markedet, hvor du ikke låner hos pengeinstitutterne men af dig og mig. Du kan kort sagt låne penge af private folk. Der sker under professionelle rammer og via formidlingstjenester, så der er samme tryghed og sikkerhed begge veje – for både långiver og låntager.

Det nye ved koncepterne er selvfølgelig ikke at låne penge fra andre private personer, men at du nu kan gøre det under organiserede og professionelle rammer. Det kan derfor ikke sammenlignes med at bede dine forældre om et lån på 8000 kr. Det sker professionelt og ud fra de gældende regler.

I firmaer som Udenombanken er formidlingen organiseret, så det er meget nemt for begge parter at gennemføre et boliglån. Konceptet er særligt lavet for at hjælpe boligkøbere, der ikke kan skaffe finansiering i banken.

På den måde er de ikke blot et alternativ til banken og de øvrige firmaer online. De er faktisk en ny finansieringsmulighed for dig som forbruger, der mange penge til dit boligkøb.

Godt alternativ hvis banken siger nej

Det første sted,du bør henvende dig, når du skal have et lån, er stadigvæk din bank. Her sidder en bankrådgiver, der er helt inde i din privatøkonomi, og som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad det egentlig er, du har brug for. Men hvis de siger nej, er det godt med alternativer.

Alternativer findes der heldigvis rigtig mange af. Der er selvfølgelig lånefirmaerne online, der efterhånden kan matche bankernes tilbud og endda kan klare processen væsentligt hurtigere. Nu er der også mulighed for at låne pengene af andre private folk.

Koncepter som Udenombanken og Lendino er særligt henvendt mod henholdsvis boligkøbere og virksomheder. På den måde rammer de et område i markedet, hvor der har manglet alternativer til banken.

Det er dog vigtigt at du ikke forveksler disse lån fra private, med de normale privatlån uden sikkerhed, du kan søge online og i banken. Det er ikke det samme, da långiveren er to vidt forskellige segmenter.

Hvis du er mere tryg ved at lave klassiske privatlån via pengeinstitutterne og online selskaber, kan du fortsat gøre det nemt og hurtigt. Få hjælp til at finde det billigste privatlån hos Laanomaten.dk.

De har sammenligningsoversigter med de førende udbydere på nettet, hvor du hurtigt kan tjekke renter, vilkår og dine muligheder som forbruger. Husk på det altid er uforpligtende at indhente tilbud, hvis du først ønsker at tjekke hvilken rente du kan opnå.