Forbrugslån til efterlønnere

Hvordan ser mulighederne ud for at optage forbrugslån til efterlønnere? Det hjælper vi dig med at få styr på her, så du er bedre stillet, når du skal ud og ansøge om et lån som efterlønner. Du kan også få information om, om du egentlig kan få efterløn.

Lån penge på efterløn

Du kan selvfølgelig sagtens optage et forbrugslån til efterlønnere. Der findes nemlig ikke så mange krav hos de online udbydere, og derfor har du masser af muligheder. Det kræver blot, at du er bosat i Danmark, og at du ikke er registreret i RKI. Nogle udbydere stiller krav til, at du skal have et fast arbejde, og det kan man per definition ikke leve op til som efterlønsmodtager. Dog har du stadig en form for indtægt, og dette vil være nok hos flere udbydere. Se dine muligheder online her:

Når det gælder de mindre beløb, så har du stort set ingen begrænsninger for at optage forbrugslån til efterlønnere. Her er der nemlig oftest ingen krav til arbejde eller indtægt, og du kan låne op til 10.000 helt uden at skulle dokumentere dette. Derfor er du rigtigt godt stillet, hvis du blot skal bruge 5.000 kr til en ny computer eller julegaver til alle børnebørnene.

Hvem kan få efterløn?

Du skal opfylde en række kriterier for, at du kan modtage efterløn. Er du i tvivl, så har vi listet punkterne her:

  • Du skal have nået efterlønsalderen. Denne forhøjes gradvist til 62 år fra 2014-2017.
  • Du skal være medlem af en a-kasse.
  • Du skal være berettiget til dagpenge, hvilket bl.a. vil sige, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du må altså ikke være syg. Desuden skal du have arbejdet mindst 52 uger inden for de sidste tre år.
  • Du skal have betalt efterlønsbidrag i 30 år og senest være startet med betalingerne på din 30 års fødselsdag.
  • Du skal indberette værdien af dine pensioner til din a-kasse.
  • Du skal være bosat i Danmark, på Færøerne eller Grønland, eller i et andet EU-/EØS-land.

Opfylder du disse krav, så kan du modtage efterløn indtil den måned, hvor du når folkepensionsalderen. Både din efterløns- og folkepensionsalder vil afhænge af, hvornår du er født, fordi begge aldre øges gradvist.

EfterlønnereDin udbetalte sats vil afhænge af mange forskellige faktorer, så man kan ikke fastsætte et fast beløb for, hvad du vil modtage på efterløn. Du kan lave en vejledende beregning af din sats på: www.borger.dk.

Læg altid et budget, inden du søger

Der er meget stor forskel på, hvordan økonomien hos en efterlønsmodtager ser ud. Nogle har sparet mange penge op gennem årene, mens andre står i en mere presset situation. Det er nok særligt den sidstnævnte gruppe, som overvejer at optage forbrugslån til efterlønnere. Du skal være opmærksom på, at det koster penge at låne penge. Derfor er det en rigtig god idé altid at lægge et realistisk budget, inden du ansøger om et lån.

På den måde kan du både afgøre, hvor meget du har behov for at låne, og hvor stor en del af det, du selv kan betale ud af egen lomme. Samtidig kan du bedre lægge en afbetalingsplan ved at se, hvor meget du har råd til at afbetale på lånet hver måned. Jo hurtigere du kan afbetale det, jo hurtigere bliver du kvit gælden, og jo billigere bliver det for dig.