Forbrugslån er én af de mest udbredte lånetyper i Danmark og med god grund. Vi danskere er generelt livsnydere og kan godt lide at have sjov eller de nyeste ting. Ting koster penge, uanset om det er en ny cykel, den seneste iPad, ferie med vennerne eller noget helt fjerde.

Online kan du optage forbrugslån til det du mangler, enkelt og ligetil. Der bliver ikke stillet så mange spørgsmål og behandlingstiden er forbavsende effektiv. Det betyder at du kan få afklaret dine muligheder, samme dag som du søger. Dette næsten uanset hvilket pengebehov du måtte have.

Frit lånebeløb på alle hylder

Når det er rigtig godt, plejer man at sige frit valg på alle hylder. I lånemæssig sammenhæng, kan man betegne det som frit lånebeløb på alle hylder online.

Du har kort sagt frihed til at vælge mellem alt fra 100 kroner til store beløb som 400.000 kroner. På den måde har du mulighed for at få finansieret det meste. Det kan være din nye bil, et moderne køkken, eller blot lidt lommepenge til at få betalt uforudsete udgifter.

Mulighederne er mange og de fleste selskaber kan hjælpe dig med forbrugslån på 10.000 til 50.000 kroner. Ved større pengebehov, begynder det efterhånden at tynde ud i dine muligheder.

Men selv hvis du mangler op imod 300.000 kroner, kan du både ansøge hos Bank Norwegian, Santander Consumer og Ekspres Bank. Der er generelt set rigtig gode valgmuligheder for dig som forbruger.

Gør det med omtanke

Den hurtige, nemme og enkle vej til penge på kontoen, får desværre mange danskere til at forhaste sig. Tendensen inden for specielt kviklån – har endda affødt et lovforslag om at sætte en længere svarfrist på.

Et lovforslag der siden har medført stor debat og vi er faktisk enige i kritikpunkterne. For det centrale er, a DU låner penge med omtanke og velovervejet. Hvis du er det mindste i tvivl, kan det være sundt at sove på det, inden låneaftalen underskrives.

Pengene løber ingen steder og medmindre det haster meget, vil det ikke have noget betydning for dig. Så husk at bruge din sunde fornuft.

Senest er der pr. 1. juli 2020 blevet indført et ÅOP-loft på forbrugerkreditter, hvilket bl.a. betyder at de udbydere der promoverer sig online og i TV-reklamer mv. ikke må have en ÅOP på over 25%.

Lånebranchen online har været inde i en stærk udvikling de senere år, med mange nye udbydere, der har presset priserne og renterne ned på et fornuftigt niveau. Det er altså ikke kun friheden til at vælge pengebeløb, der er værd at bemærke. Du vil samtidig opleve en sammenhæng mellem dit valgte lånebeløb, din privatøkonomi og den rente du får tilbudt.

Mindst lige så afgørende er det, at du næsten altid har mindst 3 udbydere at vælge imellem, uanset din alder, behov eller indkomst.