Kviklån

Du har flere muligheder for at søge kviklån på nettet. Særligt efter den nye lov om forbrugerkreditter trådte i kraft 1. juli 2020, er det blevet mere prisvenligt at søge de mindre pengebeløb online.

De nye regler indebærer nemligt at ÅOP-loft på 25% for markedsførte lån, hvilket er væsentlig billigere end tidligere. Som forbruger har du derfor fået mulighed for at søge mindre beløb på 5.000-10.000 kr. til væsentlig lavere renter og omkostninger. Se mere om dine muligheder og ansøg helt uforpligtende her.

Oversigt med kviklån online

Kviklån – nu med ÅOP-loft

Har du prøvet at optage et kviklån tidligere? Der er positivt nyt til alle forbrugere, for alle de dyre kviklånsudbydere er blevet underlagt et ÅOP-loft på 25%. I hvert fald for de virksomheder, der fortsat ønsker at promovere deres låneprodukter. Det betyder de dyreste långivere enten har sænket deres renter betydeligt, eller ikke længere er aktive på det danske marked.

Samlet set er det med til at beskytte den enkelte forbruger og sikre dig, at du ikke optager lån med urimelige renteniveauer. Vi ser rigtig positiv på de nye regler, der trådte i kraft 1. juli 2020, og det bør du bestemt også gøre. Husk dog kun at søge penge, hvis du vitterligt har brug for dem, da de fortsat skal betales tilbage til tiden, og med en vis rente. Ellers kan der blive pålagt gebyrer og rykker mv.

Hvis du har vigtige regninger eller uforudsete udgifter kan det være en brugbart kortsigtet løsning, hvis du ved der kommer penge på kontoen, i slutningen af måneden. Vi kan kun opfordre dig til, at du tænker dig grundigt om uanset hvilken løsning du vælger, inden du vælger at optage disse små lånebeløb. Du bør derfor være meget afklaret og have fokus på ÅOP og kreditomkostningerne, så du er indforstået med hvad det indebærer.

Sammenlign kviklån og spar penge

Markedet for online lån er enormt stort, og derfor vil du hurtigt se, at du har rigtig mange udbydere at vælge mellem, når du vil søge om et kviklån som 23-årig. Det kan virke både forvirrende og uoverskueligt, men du kan bruge det til din fordel.

Det gør nemlig, at du kan søge hos mange forskellige og så sammenligne dine tilbud for at finde de billigste. Først og fremmest skal du selvfølgelig finde et par selskaber, som kan dække dine behov, og hvor du samtidig lever op til kriterierne.

Det er altid gratis og uforpligtende at indsende en ansøgning, så du kan søge hos så mange, du vil. Vi anbefaler altid, at du søger hos mindst to-tre forskellige udbydere, når du har mulighed for det.

Ansøgningsprocessen er utrolig nem og hurtig online, så det kræver ikke meget ekstra tid at ansøge hos fem selskaber i forhold til to. I løbet af kort tid vil du modtage dine uforpligtende tilbud på kviklån som 23-årig.

Disse kan du så sammenligne og udvælge det bedste. På den måde er du sikker på, at du virkelig har fundet den billigste løsning for dig, og du kan faktisk spare utrolig mange penge ved at bruge denne fremgangsmåde.

ÅOP – det vigtigste nøgletal

ÅOP står for årlig omkostning i procent, og det er en værdi, som du altid vil kunne finde på dit tilbud. Den inkluderer både renten, alle gebyrer og alle øvrige omkostninger, som måtte findes. På den måde giver den det bedste billede på, hvad lånet egentlig koster dig.

Det er meget nemmere at se på ÅOP, frem for at se på de enkelte gebyrer og renter, når du skal sammenligne dine lån. Og du kan altid være sikker på, at tilbudet med den laveste ÅOP også er det billigste for dig – hvis altså beløb og afbetalingstid er ens på de forskellige tilbud.

Når du har udvalgt dit tilbud, så kan du godkende det med dit NemID. Efter godkendelsen kan du forvente at modtage dine penge allerede inden for 1-3 hverdage, afhængig af udbyderen. Disse kan du selvfølgelig bruge præcis, som du foretrækker.

Alderens betydning

Der er ingen tvivl om at din alder har væsentlig betydning for dit udgangspunkt og dine muligheder. Det gør en stor forskel om du fx. er 18, 20 eller 23 år, når du søger kviklån. Dette skyldes, at alle udbydere har forskellige krav til deres ansøgere.

En af de primære er kravet til din alder, da det ofte vil være forbundet med deres strategi og den risiko de løber som udlåner. I oversigten kan du nemt se hvilke alderskrav, de forskellige udbydere har. Så længe du er over 21 år, vil du generelt have gode og mange valgmuligheder.

Hvilke andre krav findes der?

Der kan sagtens findes andre krav til ansøgeren end alderen, selvom der er begrænsede krav ved online lån. De øvrige krav har som regel ikke nogen sammenhæng med din alder og vil være de samme, uanset hvor gammel du er.

På de mindre kviklån vil der udover aldersgrænsen normalt stilles krav til, at du bor i Danmark og ikke er registreret i RKI. Opfylder du disse simple krav, så kan du faktisk søge helt op til 10.000 kr med et kviklån som 18-årig.

Er du derimod ude efter lidt større lånebeløb, så kan du samtidig forvente lidt flere krav. Nogle udbydere af online forbrugslån kræver, at du har et fast arbejde, eller at du kan dokumentere en årsindkomst over et vist beløb. Som ung kan det være vanskeligt at leve op til indtægtskravene, med mindre man har et fast arbejde fra en ung alder. Her kan du i stedet vælge at gå efter de mindre beløb, eller du kan overveje at søge om et lån med medansøger.

Hav styr på budgettet

Det er vigtigt, at du har styr på dit budget, inden du søger om at låne penge online. Det koster nemlig penge og du skal huske, at de skal betales tilbage inden for en vis periode. Derfor skal du være sikker på, at du har råd til at låne det ønskede beløb, og at du kan tilbagebetale det igen.

Du kan selvfølgelig altid indsende en ansøgning og få et uforpligtende tilbud, så du kan se, hvad det kommer til at koste dig. Så kan du sammenholde det med din nuværende økonomi, din indtægt og vurdere, om det er en reel mulighed for dig. Husk på, at det kan have store konsekvenser, hvis ikke du overholder aftalen og tilbagebetaler pengene til tiden.

Brug pengene, som du vil

Med et kviklån har du fuld frihed til at bruge dine penge, som du vil. Udbyderen blander sig ikke i, hvad formålet med pengene er. De er altså ligeglade, om du bruger 5.000 kr på en ny computer, 1.000 kr på nyt tøj eller 3.000 kr til de regninger, du ikke har fået betalt denne måned.

Når først lånet er blevet indvilget, så kan du selv disponere over pengene. Du skal blot sikre dig, at du kan betale pengene tilbage igen. Husk på, at det koster penge at låne penge. Du vil altså skulle betale afdrag på lånet og samtidig betale renter og eventuelle gebyrer. Vær sikker på, at du kan overholde tilbagebetalingen af pengene. Det kan nemlig have store (og dyre) konsekvenser, hvis du ikke gør dette.

Disclaimer

Der kan løbende ske ændringer, vi ikke har nået at tilpasse på hjemmesiden endnu. Vi henviser til udbydernes egne hjemmesider. Kviklån bør altid være en gennemtænkt beslutning, da det kan have væsentlige konsekvenser for din økonomi. Ydermere bør du kun benytte dig af udbyderne fordi du reelt har brug for pengene.