Valg af lånebeløb

Lånebeløbet er så afgørende når du skal låne penge. Det gælder uanset om det er i banken eller på nettet. Alt for mange danskere har fokus på kun at søge præcis det beløb man mangler.

Det ønsker vi at stille skarpt på lige her. Det er øjensynligt nemmere eller mere tillokkende at gå efter runde tal via lån på 100.000 kr. eller 200.000 kr., selvom det reelle behov er et andet. Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige lånebeløb i denne artikel.

1. Udregn hvad prisen er

De fleste låner penge for at købe noget, det er i hvert fald den eneste gode årsag. Du må med andre ord vide hvad prisen er på den ferie, nye bil eller renovering som du skal igennem.

For koster den 27.000 kr. er der jo ikke grund til at låne en krone mere! Få indhentet priser eller tilbud på din opgave, uanset om den er dyr eller billig, hvorefter du ved hvad der mangler.

2. Kan du selv spare op? Har du penge stående?

I mange tilfælde har du muligheden for selv at spare en smule op, eller droppe sommerferien, for at kunne finansiere det du drømmer om. Specielt hvis du låner op imod 100.000 kr. eller mere, bør du stærkt overveje at skære i dine “luksus udgifter”. Overvej om det ikke er smart, selv at sætte nogle tusinde til side.

Hvis du bare kan mindske lånebeløbet med 3.000 – 5.000 kr. er du nået langt. Dertil kommer at mange vil have penge stående på kontoen, så hvis en opgave koster 35.000 vil det næppe være det beløb du skal ansøge om.

3. Vælg den rigtige løbetid

Det er ikke kun selve beløbet der har en afgørende betydning for dine låneomkostninger. Det samme har den valgte løbetid. Så det bør være en anden overvejelse.

Skal den være kortere, så der ikke kommer lige så mange renter på under løbetiden. Kombinationen af din privatøkonomi, valgte lånebeløb og løbetid er vigtig, hvis du vil lave det helt rigtige lån.

Hvis du selv er i tvivl, bør du snakke med en bankrådgiver eller ekspert på området. Banken plejer at tilbyde denne rådgivning helt gratis.

Vi håber du kan bruge vores råd. Det er mere betydningsfuldt end du tror! Alt for mange danskere tager det ikke seriøst nok og det resulterer i at man ender med dyrere og dårligere tilbud, end hvad der ellers var muligt. Vi håber du gør dit forarbejde ordentligt, for det belønner sig.