Lån til nyt gasfyr

Overvejer du at skifte din nuværende varmeinstallation med et gasfyr, eller vil du blot udskifte din gamle model med et nyt? Så kan du optage et lån til nyt gasfyr på nettet og få mere luft i økonomien til din nye investering. Her kan du læse om fordelene ved at skifte og få overblik over dine lånemuligheder.

Hvordan virker et gasfyr?

Et gasfyr består af en gasbrænder og en kedel. Brænderen er placeret i kedlen, og det er her naturgassen afbrændes. Under forbrændingen af gassen opvarmes vandet til centralvarmeanlægget. I de fleste tilfælde vil man have en varmtvandsbeholder hængende ved siden af eller under fyret, men der er også mulighed for at få beholderen indbygget i gasfyret.

Der kan være stor forskel på teknologien i de forskellige fyr. De ældre modeller har ofte et åbent forbrændingskammer, hvor luften tilføres fra omgivelserne. De nyere modeller tilføres derimod luft via et separat rør, som fører ind til et lukket kammer. På grund af den udviklede teknologi er de nyere modeller langt mere energivenlige, blandt andet ved, at de udnytter gassen bedre.

Optag online lån til nyt gasfyr

Et nyt gasfyr kan koste alt mellem 15.000 og 40.000 kr. Der er stor variation i prisen, som afhænger af størrelse, mærke, energimærkning og model. Du kan både vælge at låne hele beløbet eller blot dele af det, hvis du selv har mulighed for at betale noget med de penge, du har i forvejen. Der vil derfor højst sandsynlig være tale om et lille til mellemstort forbrugslån, når du skal optage lån til nyt gasfyr.

Rigtig mange udbydere giver dig muligheden for at låne mellem 10.000 og 100.000 kr. Det gælder blandt andet Bank Norwegian, som kan tilbyde en fornuftig debitorrente. Santander Consumer Bank er også med i den helt lave ende, når det gælder renten. Der er masser af forskellige udbydere at vælge mellem, og det er vigtigt, at du undersøger markedet grundigt og sammenligner de forskellige selskaber, før du vælger. På den måde kan du nemlig komme til at spare mange penge på dit lån til nyt gasfyr.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du skal optage et lån til nyt gasfyr, så vil du selvfølgelig også være sikker på, at du vælger det helt rigtige fyr til dine behov og dit hjem. Det kan være fristende blot at gå efter prisen, når du vælger. Men der kan være besparelser at hente senere henne, hvis du går efter de lidt dyrere modeller. Se især på fyrets energimærkning og el energimærkning. Særligt sidstnævnte vil have en stor indflydelse på, hvor store besparelser, du vil se på din varmeregning. Du kan med fordel også se på kapaciteten, varmtvandsbeholderens størrelse og mængden af støj, som fyret producerer.

Typisk vil man se en besparelse på 15-20 % på varmeregningen ved at skifte fra et gammelt ikke kondenserende fyr til en nyere, mere energivenlig model. Besparelsen vil både afhænge af dit gamle fyrs teknologi, det nye fyr samt husets størrelse og energivenlighed. Men generelt vil et lån til nyt gasfyr kunne være en rigtig god investering i fremtiden på grund af de store besparelser på varmeregningen. Samtidig vil du gøre noget godt for miljøet ved at vælge en mere energivenlig model.