Lån til ny bil

Ligesom de fleste andre finansielle produkter, kan billån være en vanskelig størrelse at blive klog på. Mulighederne er mange, og selv om det i udgangspunktet er positivt, øger det også chancen for at dumme sig.

Læs her om hvilke muligheder du har, og hvor det vil være billigst at låne pengene. Få gode råd og input, hvis du søger et lån til ny bil.

Lån penge til bil i banken

Du kan også låne penge til bilkøb i banken. Lånene er meget forskellige fra pengeinstitut til pengeinstitut. Og de store institutter har også forskellige priser, som afhænger af dit kundeforhold. Der findes også en række pengeinstitutter, som tilbyder billigere lån, hvis du er medlem af en bestemt fagforening eller organisation.

Det bedste du kan gøre, er at tjekke priserne på for eksempel Forbrugerrådet Tænks side pengepriser.dk og overvej ud fra en helhedsvurdering af din økonomi, om det kan betale sig at skifte bank i forbindelse med bilkøb.

Billån via friværdi

Er du boligejer med friværdi i boligen, kan du tage et billån med pant i boligen. Det vil langt de fleste gange være den billigste måde at finansiere et bilkøb på. De danske pengeinstitutter kan i dette tilfælde, tilbyde dig billig finansiering af bil.

Billån hos forhandleren

Når du nu står nede i prøverummet hos bilforhandleren, kan det virke tillokkende at få finansieret billånet dernede. Det er ikke nødvendigvis dyrere at få finansieret billånet via forhandlerens finansieringsselskab i forhold til de billigste banker. Det er især gældende for de dyrere biler, da renterne generelt er lavere hos forhandlerne.

Til gengæld er de såkaldte stiftelsesomkostninger højere. Du skal sørge for at gøre dit hjemmearbejde, så du ved, hvad en alternativ finansiering i fx banken vil koste. For bilforhandleren modtager en provision for at formidle lånet for finansieringsselskabet, og derudover lægger forhandlerne typisk et gebyr på omkring 2-6.000 kroner oveni.

De såkaldte stiftelsesomkostninger er normalt ikke fradragsberettigede, så selv om et lån optaget hos en bilforhandler har lav månedlig ydelse og lav årlig omkostning i procent (ÅOP) før skat, kan det godt ende med at blive dyrere et tilsvarende banklån.

Derfor skal du sørge for at kende de årlige omkostninger i procent (ÅOP) efter skat, fordi du så kan sammenligne og gennemskue, hvilket tilbud der er billigst.

Finansiering af biler er en indtægtskilde for forhandlerne sammen med formidling af forsikring. Sørg derfor for at sætte dig godt ind i tilsvarende priser hos banker og forsikringsselskaber hjemmefra, så du er sikker på at du får de billigste løsninger.

Du har to ugers fortrydelsesret på et billån, som en forhandler formidler, men det gælder kun på selve finansieringen og ikke selve købet af bilen.

Ønsker du at få et indblik i andre udbredte lånetyper? Så se vores sider om online forbrugslån og online kviklån.