Der er intet hyggeligere end at sidde foran pejsen, når det er koldt og blæsende udenfor henover vinteren. En brændeovn er indbegrebet af hygge og kan være en rigtig god investering. Dels for indeklimaet og dels for hyggen i hjemmet.

Den giver en masse varme og hygge, men ligeledes fordi den er god til at “bekæmpe” fugt i boligen. Lån penge til pejs online, hvis du mangler penge til købet. Du har gode chancer for at finde et lånetilbud online.

Søg lån til ny brændeovn

Der er mange forskelle på at låne penge i banken kontra online. Én af dem er, at du nemt og uforpligtende kan indhente lånetilbud online, helt uforpligtende. På den måde kan du undersøge markedet, den tilbudte rente og derefter tage en beslutning.

En ny pejs kan koste alt fra 5.000 til 30.000 kroner, det er i det prisniveau de fleste modeller ligger. Du bør se det som en langsigtet investering, så det er ikke stedet at spare 500 eller 1.000 kroner.

Du kan søge lån til brændeovn hos flere udbydere på nettet, så længe du opfylder alderskravet og ikke står i RKI. Kravene er få og godkendelsesraten er høj, sammenlignet med landets pengeinstitutter. Brug oversigterne på hjemmesiden, til at sammenligne dine muligheder.

Sådan vælger du ny brændeovn

Er du i tvivl om hvordan du får valgt den rigtige brændeovn? Så vil vi prøve at guide dig mod den rette beslutning her. Læs vores forskellige råd og brug dem hvis du kan. Vi har fokus på tre centrale aspekter.

1. Pris vs. effektivitet

Du bør gå efter en god brændeovn, målt på pris kontra effektivitet. Der er meget forskel på hvor meget varme en pejs kan give pr. styk brænde. Altså hvor effektivt den udnytter brændet. Dertil kommer det sundhedsskadelige aspekt.

Du bør sammenholde prisen med effektiviteten, for brænde kan blive en væsentlig løbende udgift, der på en eller anden måde skal indtænkes i prisen.

2. Størrelsen

Det er afgørende at få valgt den rette størrelse brændeovn. Størrelsen der passer til både hjemmet, rummet og den tilhørende skorsten. Her bør du søge professionel hjælp, hvis du er i tvivl. Et misforhold eller en for dårlig skorsten, kan nemlig have seriøse konsekvenser.

Enten brændes der ikke lige så effektivt, eller det kan svære vanskeligere at tænde op. Du kan endda risikere at der kommer røg ud, når du åbner lågen. Få styr på størrelsen og brug en fagmand, hvis du ikke har den store viden selv.

3. Miljøvenlighed

Sidst er der god grund til at vælge en miljøvenlig pejs, specielt hvis du tænker på miljøet. Der findes mange mærkningsordninger, hvor Svanemærket nok er det mest kendte. Du kan læse mere om de tre forskellige mærkninger, du bør se efter og få flere gode råd til beslutningsprocessen på Energitjenesten.dk.

Få gode råd til brændeovne

Du kan få gode råd til hvordan du bør anvende din brændovn på bedste vis i denne video. Det er Forbrugerrådet TÆNK, der giver dig deres bedste anbefalinger.