Kviklån 18 – 19 år

Som ung har man ofte en lidt mere presset økonomi, hvor der ikke altid er plads til at købe en ny computer, mobiltelefon eller tage på skiferie med vennerne. En mulighed i en sådan situation er at optage et online lån. Her ser vi på dine muligheder for at optage et kviklån som 18-årig eller 19-årig, så du kan få overblik over din situation.

Kviklån som 18-årig eller 19-årig

Den laveste aldersgrænse for at kunne optage et hvilket som helst lån i Danmark er på 18 år. Før dette betragtes du nemlig ikke som økonomisk uafhængig, og du vil derfor ikke selvstændigt kunne optage et lån i eget navn. Dette gælder selvfølgelig også, når man taler om online lån. Selvom der ikke findes særlig mange krav for at kunne optage et online forbrugslån eller kviklån, så vil alle udbydere have en nedre aldersgrænse.

Nogle udbydere tilbyder kviklån til unge på 18 år. Andre vil derimod have en højere aldersgrænse, som kan være helt op til 23 år. Der findes de samme muligheder for 18- og 19-årige, så derfor er der ingen grund til at adskille disse to aldre. Desværre for de yngste ansøgere, så er det sådan, at rigtig mange udbydere vælger at have en højere aldersgrænse end 18 år. Derfor skal man være opmærksom på, at den lave alder kan være forbundet med en del begrænsninger på markedet.

Tjek mulighederne i vores oversigt

Her på siden har vi lavet en række oversigter til dig over de forskellige udbydere. Det har vi gjort for, at det skal blive nemmere og mere overskueligt for dig at sammenligne de forskellige udbydere på markedet. I disse kan du få overblik over beløb, rente, løbetid osv., men du kan også se, hvad aldersgrænse hos udbyderne er. På den måde kan du nemt finde frem til dem, som er relevante for dig. I skrivende stund findes der ikke kviklånsudbydere som acceptere unge på 18 eller 19 år. Du skal være mindst 20 år. Som 18-19 årig kan du dog få hjælp af følgende firmaer:

  • Acceptlån
  • Ekspres Bank
  • Nordisk Lån
  • Santander Consumer Bank

Er du 19 år, så kan det måske være en mulighed at vente lidt. Der er nemlig en del færre muligheder for kviklån som 18-årig og 19-årig, end når du fylder 20. Derfor er det værd at tage med i overvejelserne, om man kan vente et par måneder, hvis dette skulle betyde en lavere rente for dig.

Hvilke andre krav findes der?

Der kan sagtens findes andre krav til ansøgeren end alderen, selvom der er begrænsede krav ved online lån. De øvrige krav har som regel ikke nogen sammenhæng med din alder og vil være de samme, uanset hvor gammel du er. På de mindre kviklån vil der udover aldersgrænsen normalt stilles krav til, at du bor i Danmark og ikke er registreret i RKI. Opfylder du disse simple krav, så kan du faktisk søge helt op til 10.000 kr med et kviklån som 18-årig.

Er du derimod ude efter lidt større beløb, så kan du samtidig forvente lidt flere krav. Nogle udbydere af online forbrugslån kræver, at du har et fast arbejde, eller at du kan dokumentere en årsindkomst over et vist beløb. Som ung kan det være vanskeligt at leve op til indtægtskravene, med mindre man har et fast arbejde fra en ung alder. Her kan du i stedet vælge at gå efter de mindre beløb, eller du kan overveje at søge om et lån med medansøger.