De fleste forbrugere med pengebehovet har spurgt sig selv: Hvad koster det at låne 70000? Med god grund, for det er helt centralt at vide hvad man går ind til, specielt når der er tale om så store beløb.

Vi gør dig klogere på omkostningsniveauet og hvad du kan forvente, ud fra forskellige renter. Brug artiklen vejledende, ikke mindst for at se hvor stor en indflydelse små renteforskelle kan have.

Omkostninger ved at låne 70000

Udbyderen og renten har meget at sige for dine omkostninger ved at låne 70000 kr. Det vil vores låneeksempel vise med al tydelighed. Her har vi holdt en række parametre faste, mens renten forbliver den variable i ligningen.

På den måde kan du se hvor store forskelle en renteforskel på blot 2 % kan gøre for dine omkostninger som kunde. Her er parametrene:

  • Disponibelt beløb: 70000 kr.
  • Rente på henholdsvis 10 og 12 %
  • Løbetid på 60 md.
  • Startomkostninger på 900 kr.

Starter vi med at regne på hvad det koster at låne 70000 til en rente på 10 %, vil det ende på 20.207,72 kr. samlet set. Det betyder en ÅOP på 10,986 % og en samlet tilbagebetaling på 90.207,72 kroner.

Til sammenligning vil en rente på 12 %, give omkostninger på 24.365,89 kr. med en ÅOP på 13,177 %.

Kort sagt betyder det at du skal betale 4.158,17 kr. ekstra samlet set, blot fordi renten har været 2 procent højere. Du kan så selv regne ud hvilke forskelle det gør, hvis renteforskellen er markant større.

Dette bør give dig et stærkt incitament til at indhente flere tilbud, så du er sikker på at finde en billig løsning. Alt for mange er lemfældige med det og det rammer kun dig selv. Det er dit eget ansvar at gøre en indsats, for at finde det billigste lån på 70000. Noget du nemt kan gøre via Lån-oversigt.dk.

Hvilken indflydelse har løbetiden?

Den anden parameter man kunne vælge at ændre på er løbetiden, for den har ligeledes en indflydelse på de samlede omkostninger. Den generelle regel er følgende:

Jo længere løbetid du vælger, desto større bliver de samlede omkostninger.

Grunden til at en længere løbetid, fordrer flere omkostninger, er fordi der påløber renter over en længere periode. Det betyder at både renteomkostninger og de løbende gebyrer bliver flere samlet set. Af samme grund, bør du aldrig vælge en løbetid der er længere end nødvendigt.

Omvendt skal du heller ikke presse din privatøkonomi for meget, så det handler i bund og grund om at finde den gyldne middelvej. Det kan være svært, specielt hvis du ikke har et privatbudget. I givet fald bør du få det lavet,  så du får overblik over dit rådighedsbeløb og privatøkonomi.