Forbrugslån til studerende

Som studerende har man gerne en lidt stram økonomi, og derfor kan det være fristende at optage et forbrugslån for at få lidt mere luft. Men hvad er mulighederne egentlig for at at finde et forbrugslån til studerende, og er det overhovedet en god idé? Bliv klogere her.

Forbrugslån på SU

Først og fremmest må man slå fast, at det er ganske muligt at optage forbrugslån til studerende. Dog har du ikke de samme muligheder, som hvis du havde en høj månedlig indtægt. Men der er bestemt udbydere som kan hjælpe og vi har udvalgt en række af dem du kan overveje:

 

Mange studerende afhænger fuldstændig af deres SU. Som studerende på en videregående uddannelse modtager man 5.941 kr om måneden før skat, hvis man er udeboende. På den ungdomsuddannelse er beløbet det samme, hvis du er fyldt 20 år, men kun 3.811 kr, hvis du er 18 eller 19 år. Er du hjemmeboende, så er beløbene meget mindre.

Forbrugslån på SUSelvom dette er en rigtig god støtte til unge i uddannelse, så er det ikke nogen indtægt, som giver en høj årlig indkomst. Og derfor kan du på basis af din SU ikke leve op til indtægtskravene hos nogle af de større online udbydere. Her kræver nogle for eksempel, at du har en årlig indkomst på over 250.000 kr, hvis du skal optage et større lån. Andre udbydere kræver, at du har et fast arbejde. Derfor må du søge andre steder hen, hvis du vil finde et forbrugslån til studerende.

Find et forbrugslån til studerende

Du har fin mulighed for at finde forbrugslån til studerende, hvis du ikke skal bruge mere end 20.000 kr. Her kan du nemlig ansøge helt uden at skulle dokumentere en indtægt hos flere udbydere. Har du et fast arbejde ved siden af dit studie, så har du måske endda endnu flere muligheder. Du skal dog ikke regne med at kunne låne fx 100.000 kr, hvis du udelukkende har SU som indtægtskilde. Der er altså begrænsede muligheder for at finde forbrugslån til studerende, men ved de mindre beløb har du stadig en del udbydere at vælge mellem.

Et alternativ kan være at søge om et SU-lån, men så er vi ovre i en helt anden boldgade. Du kan også være at søge om forbrugslån til studerende med medsøger. Her kan du fx søge sammen med en af dine forældre, og så vil du have meget større sandsynlighed for at få lånet indvilget. Når du har en medsøger, er det nemlig jeres fælles økonomi, der bliver vurderet. Det øger både dine chancer for at blive godkendt, og du kan samtidig få en meget lavere rente.

Er det en god idé?

Et andet spørgsmål er, om det overhovedet er en god idé at optage et forbrugslån som studerende. De fleste studerende har som sagt en relativt stram økonomi i forvejen, og her skal man altså huske på, at det koster dyrt at låne penge. Derfor skal du være helt sikker på, at du har råd til at afbetale lånet igen. Det er en rigtig dårlig idé at forgælde sig fra så ung en alder, hvis man ikke formår at overholde afbetalingsplanen.

Du kan overveje, om du i stedet skal finde et fritidsarbejde for at få mere luft i økonomien. Og ellers kan du altid vurdere, hvor meget investeringen haster. Er du for eksempel færdig med studiet om et år og har et arbejde, der venter på dig, så kan det måske være en idé at vente, indtil din økonomi er lidt mere stabil. Er du sikker på, at du vil kunne klare afbetalingen, så er der altså – omend begrænsede – muligheder for at finde forbrugslån til studerende.