Forbrugslån til kontanthjælp og dagpengemodtagere

Som kontanthjælpsmodtager og dagpengemodtager kan økonomien se meget forskellig ud, men der er alligevel nogle fællestræk, når man taler om forbrugslån til kontanthjælp og dagpengemodtagere. Vi giver dig overblik over mulighederne og kommer ind på forskellene mellem de to grupper.

Lån som kontanthjælpsmodtager og dagpengemodtager

– Der er muligheder, de rigtige steder

Det kan godt være du går ledig, men der er fortsat mulighed for at optage online lån som kontanthjælpsmodtager eller dagpengemodtager. Det afgørende for dig, er at søge de rigtige steder, hvor du opfylder indkomstkravet og hvor de ikke kræver du har fast arbejde. Det ekskluderer gode udbydere som Bank Norwegian, Santander Conusmer og Ekspres Bank. Vi kan anbefale dig at søge hos følgende firmaer:

Husk på du altid kan ansøge gratis og uden du binder dig til noget. Når du har modtage lånetilbud retur, kan du altid beslutte om de er gode nok til at sige JA til.

Du kan få det fulde overblik over dine lånemuligheder, ved at tjekke vores relevante oversigter. Se fx. hvilke selskaber der udbyder lån på 50.000 (HER) og 100.000 (HER) hvis du ønsker flere valgmuligheder på hånden.

Hvem kan få dagpenge?

Hvis du er arbejdsløs og samtidig medlem af en a-kasse, så kan du få dagpenge i op til to år. Reglen gælder både for selvstændige og lønmodtagere. Skal du være berettiget til dagpenge, så kræver det, at du har meldt dig ledig hos din a-kasse, at du er registreret arbejdssøgende hos jobcenteret, at du står til rådighed for arbejdsmarkedet og opfylder et beskæftigelseskrav. Du er ikke berettiget, hvis du er selvforskyldt ledig på arbejdsmarkedet.

Du kan modtage dagpenge i op til to år inden for en tre års periode. Herefter skal du genoptjene en ny dagpengeperiode ved at arbejde 52 uger inden for tre år. Per 2017 kommer der nye regler på området, og er du dagpengemodtager, så er det vigtigt, at du holder dig opdateret på disse.

Hvem kan få kontanthjælp?

Bliver du ledig, og er du ikke medlem af en a-kasse, så er det i stedet kontanthjælp, du skal søge. For at være berettiget til dette skal du have lovligt ophold og være fyldt 18 år. Er du under 30 år og uden uddannelse, så skal du dog søge uddannelseshjælp frem for kontanthjælp. Du skal desuden stå i en situation, hvor hverken du eller din ægtefælle kan forsørge dig. Du må ikke have nogen formue, og I skal begge stå til rådighed på arbejdsmarkedet og tage imod tilbud fra Jobcentret.

Forbrugslån til kontanthjælps -og dagpengemodtagere

Modtager man kontanthjælp eller dagpenge, så er man per definition uden arbejde. Dette gør, at der er begrænsede muligheder for at søge om forbrugslån til kontanthjælp og dagpengemodtagere.

Forbrugslån på kontanthjælp & dagpengeNogle selskaber såsom Bank Norwegian har nemlig krav til, at man har fast arbejde. Andre udbydere som Santander Consumer Bank kræver, at man kan dokumentere en årlig indtægt over et vist beløb. Begge dele vil man være ude af stand til, når man er på kontanthjælp eller dagpenge.

Du kan dog sagtens blive godkendt hos en række andre udbydere, hvor kravene til økonomi og arbejdssituation ikke er lige strenge. Dette gælder særligt hos de udbydere, som kun tilbyder små og mellemstore beløb. For beløb under 10.000 kr kan du ofte søge helt uden at skulle dokumentere din økonomi. Det er derfor hovedsageligt de større beløb, man ikke kan få indvilget, når man søger om forbrugslån til kontanthjælp og dagpengemodtager. Og det er nok også en god ting, da man i den situation nok ikke har økonomien til at optage et stort forbrugslån.

Særligt for kontanthjælpsmodtagere

Som du kan læse ovenfor, så må du som kontanthjælpsmodtager ikke have formue. Et forbrugslån vil også tælle som formue, og dette skal du være meget opmærksom på. Optager du eller din ægtefælle et for stort lån, så vil din næste udbetaling af kontanthjælp være uberettiget. Dette kan både give straf og tilbagebetalingskrav ifølge dansk lovgivning. Derfor kan du altså ikke bare søge om et forbrugslån, selvom du fra långiverens side godt kan blive godkendt. Undersøg, hvor meget du kan låne, før din kontanthjælp bliver uberettiget.

Dagpenge for alle

Det er muligt at få dagpenge for alle, der opfylder de gældende krav, men kun i en begrænset periode. Du bør derfor gøre en aktiv og seriøs indsats for at komme i arbejde. Dels for at komme ud af dagpengesystemet og dels for at undgå at havne i en vanskelig situation.

For nogle kan det nemlig være svært at genoptjene dagpengeretten og det var bl.a. hvad Initiativet “Dagpenge for Alle” kæmpede for at undgå. Specielt en kamp for de lavtlønnede. For efter den seneste reform i 2016, kommer retten til at afhængige af indtægten, hvilket gør det sværere at optjene retten på 1 år, for de lavtlønnede. Dette er blot endnu en grund til at gøre alt for at finde et arbejde.