Forbrugslån på dagpenge

Som dagpengemodtager kan økonomien se meget forskellig ud, men der er flere udbydere online, hvor du kan søge forbrugslån på dagpenge. Vi giver dig overblik over dine lånemuligheder.

Online lån, du kan overveje

Det skal gøres med omtanke, men har du en sund økonomi, kan du overveje disse udbydere. Her kan du søge lån, uden krav om fast arbejde.

 

Til trods for at du går ledig, er der fortsat mulighed for at optage online lån som dagpengemodtager. Det afgørende for dig er at søge de rigtige steder, hvor du opfylder indkomstkravet og hvor de ikke kræver du har fast arbejde.

Husk du altid kan ansøge gratis og uden du binder dig til noget. Når du har modtage lånetilbud retur, kan du altid beslutte om de er gode nok til at sige JA til.

Hvem kan få dagpenge?

Hvis du er arbejdsløs og samtidig medlem af en a-kasse, så kan du få dagpenge i op til to år. Reglen gælder både for selvstændige og lønmodtagere. Skal du være berettiget til dagpenge, så kræver det, at du har meldt dig ledig hos din a-kasse, at du er registreret arbejdssøgende hos jobcenteret, at du står til rådighed for arbejdsmarkedet og opfylder et beskæftigelseskrav. Du er ikke berettiget, hvis du er selvforskyldt ledig på arbejdsmarkedet.

Du kan modtage dagpenge i op til to år inden for en tre års periode. Herefter skal du genoptjene en ny dagpengeperiode ved at arbejde 52 uger inden for tre år. Per 2017 kommer der nye regler på området, og er du dagpengemodtager, så er det vigtigt, at du holder dig opdateret på disse.

Forbrugslån til dagpengemodtagere

Modtager du dagpenge, er du per definition uden arbejde. Dette gør, at der er begrænsede muligheder for at søge om forbrugslån på dagpenge.

Forbrugslån på kontanthjælp & dagpengeNogle selskaber såsom Bank Norwegian har nemlig krav til, at man har fast arbejde. Andre udbydere som Santander Consumer Bank kræver, at du kan dokumentere en årlig indtægt over et vist beløb.

Du kan dog sagtens blive godkendt hos en række andre udbydere, hvor kravene til økonomi og arbejdssituation ikke er lige strenge. Dette gælder særligt hos de udbydere, som kun tilbyder små og mellemstore beløb. For beløb under 10.000 kr kan du ofte søge helt uden at skulle dokumentere din økonomi. Det er derfor hovedsageligt de større beløb, du ikke kan få indvilget, når du søger lån på dagpenge. Og det er nok også en god ting, da man i den situation nok ikke har økonomien til at optage et stort forbrugslån.

Dagpenge for alle

Det er muligt at få dagpenge for alle, der opfylder de gældende krav, men kun i en begrænset periode. Du bør derfor gøre en aktiv og seriøs indsats for at komme i arbejde. Dels for at komme ud af dagpengesystemet og dels for at undgå at havne i en vanskelig situation.

For nogle kan det nemlig være svært at genoptjene dagpengeretten og det var bl.a. hvad Initiativet “Dagpenge for Alle” kæmpede for at undgå. Specielt en kamp for de lavtlønnede. For efter den seneste reform i 2016, kommer retten til at afhængige af indtægten, hvilket gør det sværere at optjene retten på 1 år, for de lavtlønnede. Dette er blot endnu en grund til at gøre alt for at finde et arbejde.

Danskere på dagpenge

Er du en af mange tusinde danskere der er på dagpenge? Pr. juni 2020 var antallet af ledige dagpengemodtagere på 122.400 danskere ifølge tal fra Danmarks Statistik. Og selvom tallet må forventes at falde, efter effekten af COVID-19 er aftaget, er der fortsat mange danskere på dagpenge.

Særlige Corona forhold: Det er heldigvis sådan, at du ikke forbruger af dagpengeperioden fra marts – august 2020, som følge af COVID-19.

Du må dog kun modtage dagpenge i 2 år og hvis du stadig er arbejdsløs herefter, kan det være svært at få økonomien til at stemme. Du bør dog kun låne penge med omtanke og hvis du har en sund privatøkonomi.

Er det tilfældet, kan du søge om alt fra 5.000 til 500.000 kroner online, men som dagpengemodtager skal du nok sænke dine forventninger. Jo højere beløb du ansøger om, desto sværere er det at blive godkendt. Det er en god huskeregel.