Alle lånere har individuelle muligheder og de kan være svære at fastlægge på forhånd. De afhænger nemlig af en lang række faktorer, hvoraf flere af dem er afhængigt af dine private forhold.

Vi vil se nærmere på de mest centrale faktorer i denne artikel, så du kan blive klogere på, hvilke elementer der har en stor indflydelse på dine lånemuligheder. 

6 centrale faktorer

Vi har valgt at se nærmere på 6 centrale elementer, der har en stor indflydelse på dine muligheder som låner. Det er vigtigt at skelne mellem de personlige forhold og låneudbyderens forhold.

For med de præcis samme personlige forhold, kan du godt opleve forskellige muligheder i markedet. Lånefirmaerne laver jo altid en individuel vurdering af din ansøgning og den kan nemt være forskellig fra sted til sted. Det er en af nøglerne til at forstå lånemarkedet online og branchen som helhed.

Dine personlige forhold

De personlige forhold vedrører forhold som alder, indkomst, økonomi og familieforhold.

Alder

Din alder har en markant indflydelse på hvor mange udbydere du kan søge hos online. Det har vi allerede beskrevet i større detaljer her på Lån-oversigt.dk. Alle lånefirmaer online har alderskrav, der ligger på enten 18, 20, 23 eller 25 år.

Det er altså først når du er over 25 år, at du vil kunne ansøge hos samtlige udbydere på nettet. Men der er heldigvis mange muligheder, så selv hvis du kun er 18-19 år, vil du fortsat have chancer for at optage et lån.

Indkomst

Indkomstkravet hos lånefirmaerne varierer meget og kan afhænge af, hvor mange penge du vil låne. Hos nogle er kravet kun 150.000 kr. mens det er på 225.000 kroner hos andre. Din indtægt har altså meget at sige, når du skal søge på nettet eller i banken.

Uden en stabil og fast indtægt, vil du have meget svære odds. Du bør betragte indkomsten som udbydernes sikkerhed for, at du kan betale dine månedlige afdrag og ydelser. Hvis du ikke får penge ind, hvordan skal du så være i stand til det?

Økonomi

Økonomi og indkomst er to sammenhængende størrelser, men i denne forbindelse tænkes der på elementer som eksisterende gæld og RKI. Begge elementer, der kan have en negativ effekt på dine lånechancer.

Specielt RKI er et no-go hos nærmest alle udbydere, så hvis du er havnet der, bør du gøre alt for at komme ud igen. At søge penge når du står i RKI, vil i hvert fald ikke være løsningen.

Familieforhold

Familieforhold kan i visse situationer være betydningsfuldt. Det kan fx. være du bliver adspurgt til om du har børn, eller det kan være at I ønsker at søge sammen som par. Familieforhold kan spille en rolle, men gør det primært ved større lån, på over 100.000 kroner.

 

Låneudbydernes forhold

Nu til de forhold der afhænger mere af låneudbyderen og deres vilkår. Foruden deres subjektive vurdering af din låneansøgning, så har specielt to ting en markant indflydelse på dine godkendelseschancer.

Lånebeløbet og løbetiden

Lånebeløbet og løbetiden har meget at sige, når du skal låne penge. Jo flere penge du ansøger om, desto højere krav skal du forvente der bliver stillet. Det er ret logisk. Firmaets risiko vil jo stige i takt med at beløbet stiger.

Samtidig kan løbetiden være et område, der fortjener mere opmærksom end du tror. Det har nemlig en indvirkning på, hvilke ydelser du skal betale hver måned. Når du oplyser din årlige indkomst til en låneudbyder, vil de typisk have standard beregninger, der kan udregne dit rådighedsbeløb.

Hvis det rådighedsbeløb er mindre end den månedlige ydelse, så kan du være sikker på at blive afvist. En længere løbetid vil være med til at sænke den månedlige ydelse.

Gør dig selv den tjeneste at anvende en låneberegner inden du ansøger, for at få et indtryk af, hvilke beløb og løbetid der matcher din privatøkonomi. Her bør du opdage, hvis ydelsen er større end du kan bære.

Se oversigt med lånebeløb her.

Med/uden sikkerhed

Sidste faktor i vores store gennemgang af dine muligheder er sikkerhedsstillelsen. Om du laver et med eller uden sikkerhed. I banken vil de fleste lånetyper være med sikkerhed. Det gælder for både boliglån og mange billån. På nettet er tendensen modsat. Her vil nærmest samtlige udbydere tilbyde dig lån uden sikkerhed.

Det vigtigste for dig at vide er, at hvis du stiller sikkerhed vil det give dig lavere renter og omkostninger. Det er fordelen. Omvendt giver sikkerhedsstillelsen noget besvær og ikke alle mennesker ejer hus, bil eller bolig. Så der er fordele og ulemper ved begge dele.

Stiller du sikkerhed bag, vil du som hovedregel kunne låne flere penge, med samme personlige forhold. Du må bare gøre op med dig selv, hvad det er du har behov for.